Architectuurfotografie en mannelijk model

Architectuurfotografie en mannelijk model bij O-Forty

Architectuurbeelden hebben de kracht om projecten aan de eindklant te presenteren om zo de eindklant te verleiden tot een succesvolle samenwerking. Met mijn beelden creëer ik opnieuw architectuur.

Een architect heeft zijn project gemaakt met een visie en een kunstzinnige lijn, maar kan dat niet altijd zelf goed in beeld brengen om de voorbijgangers en eindklant te overtuigen.

Architectuurfotografie en mannelijk model, de essentie van beide werelden

Voor een event was ik op zoek naar een unieke architecturale locatie in de omgeving van Brugge.  Zo kwam ik terecht bij O-Forty aan de E40 in Oostkamp.

O-Forty staat voor moderne architectuur en duurzaam ontwerp.  Het is een van de meest innovatieve kantorensites van West-Vlaanderen, met acht hoogtechnologische en uiterst duurzame kantoorgebouwen op een strategische ligging.

Bij de organisatie van het event leerden ze mij ook als architectuurfotograaf kennen en bleek de nood naar vernieuwing van de beelden van de site. Gezien de huidige uitbreiding van de site waren de oorspronkelijke beelden niet meer up-to-date.

Verkenning van de site voor de nieuwe beelden

Als je gewoon langs de gebouwen van O-Forty passeert, dan beleef je de architectuur niet. Daarom wilde ik niet zomaar standaard foto’s van op straatzijde nemen.

Doorsneekwaliteit van fotografie brengt niet altijd de kwaliteit naar voor van het project zelf. Het komt niet tot zijn recht.

Door mijn achtergrond als architect kijk ik op een specifieke manier naar gebouwen waarbij ik het karakter van het gebouw in beeld breng.

Daarom is het in beeld laten brengen door iemand met een architecturale achtergrond een enorme meerwaarde. Als architect wil je dat mensen je architectuur begrijpen en beleven, dat de emoties die je in jouw project wil weergeven ten volle naar boven komen.

Waar anderen gewoon ‘een gebouw’ vastleggen, wil ik je graag uitdagen om architectuur op een andere manier te beleven. Ik breng je project op een andere manier in beeld.

Topbeelden voor O-Forty

Ik bezocht de site en door tussen de gebouwen te lopen heb ik de architectuur op een andere manier aangevoeld dan dat een voorbijganger het zou zien.

Eerst maakte ik de beelden voor O-Forty zelf.  Op verschillende tijdstippen heb ik de site bezocht waardoor ik telkens een verschillende lichtinval kreeg op de architectuur.  Dit zorgde voor boeiende beelden tussen de gebouwen.

In dit project zijn er voornamelijk zwart-wit beelden.  Op die manier komt de essentie zoals licht en schaduw, het lijnenspel van de gebouwen en de perspectieven ten volle tot zijn recht.

Het was belangrijk om de standpunten voor de foto’s op voorhand te bepalen.  Zo konden we op de dag zelf met model, kledij en belichting de juiste keuzes maken.

Voor de belichting kreeg ik de hulp van Joeri Peeters en zijn partner.  Daarnaast was er ook een professionele cameraman die het geheel van de shoot in beeld bracht.  Voor dit project koos ik een internationaal topmodel, Pascal Bier.

Door de toevoeging van het mannelijk model haal ik de essentie naar boven van de architectuur.  Zo laat ik licht en schaduw en de lijnen van de gebouwen inspelen op het model.  Zo laat ik het model reflecteren in de grote glasvlaktes van de gebouwen, een van de grote eigenschappen van de architectuur van O-Forty.

Een van de andere eigenschappen is de grote aanwezigheid van hout als natuurlijk element.  Op een van mijn beelden breng ik dit ook op een krachtige manier naar voor door het mannelijk model hierin op te nemen.

Beelden voor op de stand van het event

Op het event had ik zelf ook een eigen stand en dit was de ideale gelegenheid en plaats om de beelden met architectuur en model tentoon te stellen. Het leek mij een ideale opportuniteit om de menselijke schaal in de architectuur te tonen aan het publiek.

Met de aanvulling van de menselijke schaal laat ik het publiek de architectuur opnieuw beleven.

De stand zelf

De stand zelf kwam er in samenwerking met een Canadees bedrijf gespecialiseerd in MOLO design.  Zij zorgen voor opvouwbare wanden en producten in recycleerbaar materiaal.

Samenwerking

Ik wil graag de uitbaters van het meetingcenter van O-Forty van harte bedanken voor het positief mee gaan in dit project.  En ook een warme dank aan alle mensen die meegeholpen hebben achter de schermen, zowel van het event als voor de fotoshoot.

Verleid ook jouw klant met topbeelden van je afgewerkt project

Waar anderen gewoon een gebouw vastleggen zorg ik dat mensen stilstaan en overtuigd zijn van het werk als architect. En met toevoeging van de menselijke schaal geef je extra kracht en emotie aan jouw project. De essentie van beide werelden, model en architectuur, wordt weergegeven.

Wil je jouw klant ook verleiden met topbeelden?  Neem contact op voor een verkennend gesprek.

info@stenvanslycke.be 
+32 495 43 88 89

Ga voor meer info over mijn aanbod en fotografie naar www.stenvanslycke.be

Lees ook deze blog waar ik architecturale bijgebouwen van Livinlodge by Carpentier in beeld breng.

De resultaten van de samenwerking tussen topmodel Pascal Bier en mezelf verscheen in dit artikel.

Architectuur en fashion, mijn exclusieve beelden met topmodel Pascal Bier: bekijk hier de editorial.